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All answers to questions are considered as additions or modifications to the
competition rules or guidelines



<Q&A>

o Aojujg Aojghy A1A1A
' Question Answer Guidelines
- The proposed building coverage is the sum of each
- Do we need to calculate the building coverage and floor area ratio rr:cuseum bwlfdlng area' divided by the total site area

based on the total museum site? Based on the lot area of 59,936m’ OI zon<.e 1 ohthe Nlextlénal Mus.eu:n Complex k:na.stejr

specified in the competition guidelines, if the area with a building P:n' jm;e the tota .Slte a;lreaflsharge énoulg ' It. °

coverage of less than 50% excludes existing facilities, the building area Judge t at' even using ha Oh.t € Nalmona D_ITSIgn

of the Design Museum will be 22.524m’, which exceeds the lot area. It Muset;m; 5|te.3re|.as as the architectural area will not

is strange If you do as suggested, the entire lot area of 12,157m’ is exceed the guidelines.

possible. Or, please explain precisely whether we are calculating 50% o _ _
- Therefore, Within the target site of the National | 13 Al 7iR

based on the lot area of the National Design Museum of 12,157m’.

- In Page 1 of he design guidelines, Section “1.3 Project Overview " it is
stated: “Building-to-land ratio: less than 50%"

Please, can you clarify if this means that the total building footprint

has to be < 50% (<6050m2) of the Project Site Area (12157m2)?

- Does ir mean the land and building footprint ratio?
Or is the total built floor area to land ratio?

Design Museum, you can freely plan as long as the
building area does not exceed the area of the target
site. Reasonable plans such as separation from
surrounding facilities should be made. And the
architectural area should be within the architectural
area suggested in the guidelines.

- The indicated ratio means Building Coverage, not
Floor Area Ratio.
X Building Coverage : less than 50%

1.3 Project Overview page
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Guidelines

- Hi, | have a question regarding eligibility
Can foreign licensed Architect participate alone without applying

jointly with local Architect

- Do you need a local partner for the competition phase

- | am writing this mail to receive clarity in the eligibility criteria.
In case of a joint participation by individuals, is it compulsory to have
a member who fits the criteria of Korean Architects Act at the time of
registration or can can it happen over the course of time.

- Foreign architects are not allowed to participate

alone.

Foreign architect's license holders must become joint
contractors with the application representative to
participate. The representative of the application must
be a person who has an architect's license as
stipulated in Article 7 of the Korean Architects Act as
of the date of announcement(September 2nd 2021),
has completed a report on the establishment of an
architect's office in accordance with Article 23 of the
same Act, and has no grounds for disqualification
according to the relevant laws and regulations.

However, Foreign architects wishing to provide
information for cooperating with Korean architects
who meeting the standard the Korean Architects Act
can fill out the office’'s website and e-mail, contact
information, etc on the website “Joint Application”
section within registration period, And we will support
Korean architects who meet qualifications to view
information relesased on the website and contact
individually.

The qualification of an architect must be recognized in
South Korea or other nations as of the date of the
international design competition announcement.

19 &7t x4

1.9 Eligibility
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o Aojujg Aot A1A1A
' Question Answer Guidelines
Participants can be given a Personal Identification
When we must select a PIN number, or is it provided by the | Number after participation registration on the website
organization? during the period specified below.
X Registration Period : Oct 1% 2021(Fri) ~ Oct 11" 2021(Mon)
110 &7t 85
3
1.10 Registration
H7Hr= ofgfel 7|zt S 2 HA fOIEOM HHSE
PIN2 21X R2OZ=X sa=UCH OfLE 22| 7[2oM XS gLt MEE OHXE 1R MEHS S 2osLch
X BIHSE7|ZF 0 2021. 10. 1. ~ 2021. 10. 11.
. Inquiries are not allowed except for the inquiry
Can questions be sent after September 16th? ) )
reception period.
111 223E
4
1.11 Q&A
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o Ao SBEE AIAA
' Question Answer Guidelines
Reference materials and forms are provided by
] o ] ] downloading directly from the competition website
When will you send participants the lot topograhic floorplan, city L .
o o i after registering as a member of the competition
building codes, entourage buildings plans, elevations and/or photos? )
website.
Please, check "Material; section after join website.
113 HSAZ 2 M4
5
1.13 Reference
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o Aojujg Aot A1R1A
' Question Answer Guidelines
) o The scale of drawings (layout, plan, elevation,
What happens if 1/300 scale plans don't fit in 6 sheets? We reduce ) ) ] )
. cross-section) to be included in the drawing panels
drawings or we reduce scale?
shall be 1/300.
g e 20| 1/300 &H A7|= ZE0| olHE 89, OlEA sHof &L | HAZEO ZHdE= =l ZH2 1/30022 5H0{0f
T EHE 0= Yl 378 29k LU R gL Ck.
114 NE2

Could you consider sending drawings and texts via digital means, that

is in jpg or pdf files via email or We transfer? It is not practical
sending documents as hardcopies around the world in 2021

It is not allowed.

Submissions must be submitted in person or by post
before the designated date and time.
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1.14 Submission Material
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Can be plans and texts submitted via Fedex for example? Deadline is
for arrival in Sejong or is posting in time valid? Consider delivering a
parcel from Europe reduces working time for participants.

Submissions must be submitted in person according
to the date and time specified below.
Date: Dec 17th 2021(Fri) 10:00~17:00
Place: 1F, Soyanggang-ro, Dong-myeon, Chuncheon-si,
Gangwon-do

However, postal applications are allowed in consideration of
the COVID-19 pandemic, And it will be accepted only if
it arrives at the place of submission before the
deadline.

In the case of post, submitters must send(Related form
7 must be filled out and submitted.) the fact of
the  e-mail

and

submission by mail to address

(designoasis21@naver.com), check(lssuance  of
international design competition's submission arrival

receipt) the result of reception before the deadline.
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1.14 Submission Material




o SBIRES B AAA
' Question Answer Guidelines
The entering route from Naseong Bridge 1 is EL +
27.90, and the level of the parking route at the 2"P
i . basement floor integrated parking lot is EL + 17.15.
We want to know about the level of cross-section of the traffic line ) i
. . ) The vehicle passage connecting each museum's
entering Naseong Bridge 1. It was not written on the reference ,
. underground parking lot must be planned to be more
materials. We want to know about the level(meter) of the underground ) . .
. than 6.0m wide, and the effective height must be
road that passes horizontally. And please check how deep the upper . . .
planned to be more than 3.8m in consideration of the
part of the underground passageway can be used. ) .
entry and exit of 5 tons of cargo vehicles for the
maintenance of each museum and bringing in
temporary artifacts.
22 Ui Mg
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2.2 Site Details




o Ao SBEE AIAA
Question Answer Guidelines
In the master plan, Sunken was planned to connect
. . the ground landscaping to the underground space and
According to the master plan of the National Museum Complex, a L. ) . .
o to bring in natural light at an appropriate location for
sunken facility is to be placed between the facilities. And sunken of
. . , . the layout of the museum.
the National Children's Museum is composed separately from the . ) . i
) ) ] o If the location of the corridor line on the west side of
National Design Museum. In this case, it is not clear whether sunken , o ,
. . . the central plaza is maintained and the connection
needs to be configured separately for the National Design Museum or .
o i between the museum and the central plaza is well
not. And please explain if the sunken should be placed using the .
) ] ] o ] established, the sunken can be deleted or moved
adjacent property line of the National Digital Heritage Center. . ) . .
according to the designer's intention for each
32 2A9 Ford
museum.
10 3.2 key Design
Considerations
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o Ao SBEE AIAA
' Question Answer Guidelines
Regarding the parking entrances and exits connected through the
Museum of Urbanism and Architecture, is it not necessary to plan a | The underground parking lot of the National Design
separate parking entrance and exit route? The vehicle movement | Museum is a part of the integrated parking lot of the
system of the presented competition guidelines consists of separate | museum complex and is connected to the Museum of
entrances and exits to the parking lot at the National Digital Heritage | Urbanism and Architecture and the National Digital
Center, but should the National Design Museum simply consider | Heritage Center. There is no separate external vehicle
getting on and off from cars? entrance and exit, and as specified in the guidelines,
In this case, should we only plan to connect the National Digital | the National Design Museum's parking lot must be
Heritage Center and the parking lot? It seems that the National | planned to match the location of the Museum of
Design Museum does not need a parking entrance that can be used | Urbanism and Architecture’s parking lot.
independently following the presented guidelines.
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3.3 Planning Directions




o SBIRES SBEE AIAA
Question Answer Guidelines

The National Design Museum and the integrated
storage must have a direct connection without
bypassing the Museum of Urbanism and Architecture.

It is planned that the underground connection of the integrated | For the movement of artifacts of the National Design

storage can be wused through the Museum of Urbanism and | Museum, please refer to page 9, 11 of Material 04-

Architecture. Additional explanatory material related to the site and

Please confirm if the integrated storage and the National Design | adjacent facilities, And page 71 of Material 07-

Museum's connecting passage(Artifacts movement path) can be | National Design Museum Basic Plan and Exhibition

extended through the Museum of Urbanism and Architecture? or plan | Operation Concrete Research Service Report.

a direct passage to the integrated storage and the National Design

Museum. For your information, the connecting passage (Artifacts
movement path) between the National Design
Museum and the Natlo.nal Digital Heritage Center 33 B s

1 should be planned to be interconnected.
3.3 Planning Directions
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o SBEE AIAA
' Question Answer Guidelines
- Please detail maximum load per sq.meter, max. height and max. lenth
of exhibits. (i.e is a car a part of the exhibtion?) o ] )
- The exhibits to be displayed are not decided, and
) o ] ) under discussion. Please refer to reference materials
- Please specify type, cultural origin and predominant size ( small, . o
i ) ) o ) 08 for the approximate exhibition plan.
medium, big) of objects to be exhibited. Big models for example? A
car?
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14

Museum separate parking should be in second basement? Number of
vehicles to be considered?

The parking lot of the National Design Museum is an
integrated  parking the

connected to

National
the underground
parking lot of Museum of Urbanism and Architecture
and National Digital Heritage Center, so it must be
planned on the second basement floor. The number
of parking lots must be planned at least 120% of the
standard for installing attached parking lots(1 parking
lot per 100m* facility area).

lot in Museum

Complex and is
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o SBIRES SBEE AIAA
Question Answer Guidelines
Convenience facilities are intended for providing
) o . convenience to visitors who visit museums, such as
Plase explain contents of the Convinient facility area ) i ) ] )
information and ticket offices, various storage rooms,
and museum shops.
15
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3.3 Planning Directions
Can Maintenance location be in first basement? Machinery for | Maintenance facilities such as machinery room should
example... be planned on the 2nd basement floor.
16
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